perjantai 23. maaliskuuta 2018

Eikö itseoppinut kelpaa?

Alla annoin omat positiiviset mielipiteeni valearkkitehti ja rokkari Lauri Ylösestä, jonka intohimona on talot. Törmäsin projektissani jälleen kysymykseen alalla koulutuksella vai itseoppineena?
Työn alla on museoviraston huolimattomasti suojelema kohde.

Toimitilasta tehdään asunto. Suunniteltiin remontoitavaan asuntoon keittiö ja kylpyhuoneet, mutta rakennusluvan saamisen ehtona oli että arkkitehdin on tämän suunnitelman tehtävä, kukaan muu ei kelpaa. Arkkitehti palkattiin sitten piirtämään suunnitelmamme. Onneksi löytyi sellainen arkkitehti joka suostui piirtämään amatöörin tekemän suunnitelman.

Luvan saamisen ehtona oli myös KVV-työnjohtaja, IV-työnjohtaja ja Vastaava Mestari.
Allekirjoittanut, joka on projektivastaava ei kelvannut sellaiseksi, sillä vaadittu koulutus puuttuu. 10 v. kokemus ja -referenssit eivät kiinnostaneet, ainoastaan se oikea koulutus.
KVV-työnjohtajaksi ei myöskään kelvannut tuttu ja kokenut rakennusinsinöörimme, sillä hänen referenssit loppuvat Espooseen. Hän on toki tehnyt Helsingissä kohteita, mutta ei museoviraston suojelemia kohteita.

Vastaavaksi mestariksi valvomaan koko projektia ei myöskään kelvannut talon läpikotoisen tunteva taloyhtiön tekninen isännöitsijä, jonka intressissä todellakin on, että remontti tehdään oikein.

Luvat on saatu, projekti käynnissä, ja arvatkaas kuka edelleen johtaa koko projektia? Pitää vaan muistaa kutsua nuo koulutetut aina välillä paikalle katsomaan missä mennään. Ja arvatkaapas vielä onko museovirasto kertaakaan käynyt kohteessa? Luvan saaminen kesti 4 kk.